Elfte Timmen

Efter namnbytet från Midnatt till Elfte Timmen gick det lite bättre. 

Nya låtar och utökat manskap med slagverk och blås. Höjdpunkten var när vi vann delfinalen i Dagens Nyheters tävling Solkräm i juni 1982 och gick vidare till finalen den 22 augusti. Vi fick dock inte spela på stora scenen som vi hade hoppats. Och tyvärr vann vi inte heller.

Solkräm

Samma höst spelade vi in två demolåtar i Soundtrade studios i Solna. Teknikern Gunnar Silins var ny och lärde sig att mixa med oss som testkaniner. Vi spelade på två dagar in låtarna ”Du Skulle Se Mig Nu” och ”Lyckan Kommer”.

Elfte Timmen sprack av olika anledningar – brist på framgång, gitarristen och arrangören Janne Hellbergs resa till Colombia samt svårigheter att hålla ihop gruppen.

För att få ett avstamp med skivbolaget Joker Musik spelade vi in singeln ”Den 30-åriga Krisen”/”Äventyret”. Musiker var Bengt Fröderberg (gitarr), Mats Lindberg (bas), Eddie Svavarsson (trummor), Halldór Pálsson (sax) och Håkan Peters (orgel). Eddie och jag beslöt att upplösa gruppen och satsa på skivbolaget. Mats hade tidigare spelat bas med bland andra Janne Anderssons JAPOP och i Fréda. Halldór lirade briljant saxofon på ABBA:s album ”Voulez-Vous” från 1979.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.