Ännu ett bra gig på Vigårda

Måndagen den 7 oktober spelade jag fyra egna låtar på krogen Vigårda. Det blev ”Om i dag var i morgon”, ”Jag kände din syster”, ”Spökstad” och slutligen ”Klia mig på ryggen” från mitt debutalbum 1971. Ungdomarna i publiken sjöng med i refrängen på den sista låten som fortfarande fungerar efter alla år.

Open Mic Stockholm City arrangerar dessa kvällar för alla som vill sitta eller stå på scen och göra det man vill. Ett utmärkt initiativ av Anne Johansson och Max Tomsby som håller i trådarna. Jag debuterade den 23 september och kommer säkert att dyka upp igen kommande måndagar. 21 oktober är nästa tillfälle att titta in, lyssna och säga hej.

Sju nya låtar sommaren 2019

Nu är sommarens skörd av sju nya demolåtar inspelade. Två har du kanske hört tidigare, fem är nya. Tre av de senare är lite bluesiga och har temat åldrande. Det är bara 13 månvarv kvar tills vi som är födda 1952 förhoppningsvis uppnår den aktningsfulla åldern 80 år.

Annars en ballad om moderskärlek och en låt om min okända historia. Inspelningarna gjorde jag 16 – 20 augusti vid middagsbordet med hjälp av en gitarr, en Keystation Mini32 och programmet Logic i min MacBook Pro.

Trädgårdsfest 13 juli i Sköndal

Lördagen den 13 juli var jag inbjuden att spela några av mina sånger på en gårdsfest i Sköndal, strax söder om Stockholm.

Anne och Max bjöd på en trevlig eftermiddag och kväll i sin trädgård. Och många nya, spännande möten med andra musiker. Regnet ställde dock till det och många i publiken hann tyvärr gå innan det var min tur att lira. Men det kanske blir fler gånger … Stort tack till Georg Ryttman som filmade.

Låtarna:

Ballong över Blåsut 00:24
Den hetaste dagen 05:30
Skånegatan brinner igen 08:52
Jag kände din syster 12:45
Vänner för livet 17:20
Hem till Söder 22:05

75-årskalas på Långholmen

29 juni sjöng jag bland andra Kentas ”Just i dag är jag stark”, mina egna ”Vi kommer från Söder” och självklart ”Hem till Söder” på ett festligt kalas för Hammarbyaren och 75-årsjubilaren Sten på Karlshälls gård på Långholmen.

75-årskalas med Södertema på Långholmen.

Giget i Lidköping var en höjdare

Lördagens gig 18 maj i Lidköping var en höjdare. Tack till Folkets hus, ABF och Roy Sällström som arrangerade. Roy tog även bilderna nedan och avslutade lunchkonserten tillsammans med duon Eva & Roy. Det blev ett härligt dygn i musikens tecken fyllt av minnen från Vällingby där vi båda växte upp.

Låtarna

1. Hej hörrudu
2. En musikers dilemma
3. Tokiga Maria
4. Spökstad
5. Om den levande dialogen
6. Jag kände din syster
7. Hem till Söder

Minnen från förorten

Jag växte upp i den så kallade ABC-förorten Vällingby utanför Stockholm på 1950-talet. Gick i en barackskola som senare eldades upp då det behövde byggas bostäder. Vi var många som hann gå där innan dess.

Den 30-åriga krisen

För 35 år sedan, 1984, debuterade gruppen Elfte Timmen med singeln ”Den 30-åriga krisen” på nystartade skivbolaget Joker Musik. Låten skrev jag ett par år innan dess. Tillägnas alla blivande 30-åringar.

Vänskap är värt mycket

Vänskap är en dyrbar tillgång som blir allt mer värdefull med åren. ”Vänner för livet” handlar om en gammal vän som jag tappat längs livets väg och fortfarande saknar.