Video

Här samlar jag länkar till videos på Youtube och Facebook.

23 mars firade jag och Bengt von Andreae min albumdebut 1972 med ett gig på Hökis Visrum. Louise Elfvengren filmade hela konserten. Del 1 finns nu på Youtube. Jag inledde med nya låten ”Bättre dagar” innan vi spelade genom hela albumet, låt för låt.

Del 2 av 2. 23 mars firade jag och Bengt von Andreae min albumdebut 1972 med ett gig på Hökis Visrum. Louise Elfvengren filmade hela konserten. Lyssna in bland annat ”Humlan Kjell” och ”Klia mig på ryggen”. Kvällen avslutades med några nya låtar och förstås ”Hem till Söder”.

Sedan utbrottet av Covid-19, eller Corona, är artister och musiker hänvisade till att göra det bästa av situationen. Jag sitter hemma och skriver nya låtar, spelar in dem vid köksbordet och gör små videos. De tre senaste heter ”Pensionärens klagan”, ”Din hand mot min kind” och ”Stannar inne i dag”. Du hittar dem nedan med den senaste först.

Hemma hos … den tredje heminspelningen av nyskrivna, egna sånger. Är så trött på alla hurtiga, putslustiga sånger om krisen vi befinner oss i. Det tar på psyket att stanna inne i karantän i virustider som Folkhälsomyndigheten rekommenderar om man är lite äldre. Men om sanningen ska fram blir det en promenad då och då med minst två meters avstånd till de jag möter.

Hemma hos … den andra heminspelningen av egna sånger som jag gillar att sjunga. I dessa tider är fysisk beröring och närhet något alla som befinner sig i riskgrupperna ryggar för. I självvald karantän fortsätter jag göra det jag tycker mest om.

Hemma hos… när vi är hänvisade till att spela hemma och för oss själva kommer jag lägga upp en del nya låtar. Den första heter ”Pensionärens klagan” och berör känslan som jag och många med mig för tillfället befinner oss i.

Premiär på Hökis visrum i onsdags för tre egna låtar som jag aldrig tidigare sjungit offentligt. ”Spunnet socker” om en sensommarkväll i pariserhjulet på Gröna Lund och två låtar om vårt behov av tröst – ”Det ser mörkt ut” och ”Det finns en plats”. Båda finns med på min cd ”Det brinner en eld”. Tack till Louise Elfvengren som filmade.

Fyra låtar blev det i går kväll 28 februari i Engelens källare: ”Spökstad”, ”Skånegatan brinner igen”, ”Klia mig på ryggen” och ”Hem till Söder”. Farbrorn blev lite trött då de flesta i publikhavet hellre pratade högljutt än lyssnade på musiken som bjöds. Tack till de som ändå gjorde det och till Louise Elfvengren som filmade.

Onsdag 19 februari tog jag min nylonsträngade Martin-gitarr, köpt i Nashville 2014, och åkte till Hökarängen. På Hökis visrum spelade jag i tur och ordning ”Det är svårt att vara liten”, ”Den rätta sidan”, ”Den nya mannen”, ”Utanför mitt fönster” och ”Jag kände din syster”. De tre första från början av 1980-talet. Den näst sista från början av 1970 och den sista från 2016. Louise Elfvengren filmade hela spektaklet, tack för det!

Måndag 10 februari var jag en av många som stod framför mikrofonerna i Söderpuben Broder Tucks lokaler på Götgatan. Max och Anne arrangerade Open Mic Stockholm och uppslutningen av artister och musiker var stor. Jag spelade mina låtar ”Billy, Lufsen, Matte och jag”, om uppväxtåren i Vällingby och grabbgänget, ”Han kommer lämna dig” om vad överdriven moderskärlek kan ställa till med och avslutningsvis på publikens begäran ”Hem till Söder”. Det var en riktigt fin kväll med mycket bra musik, bland vänner och en del nya bekantskaper.

Onsdagen 5 februari tog jag gitarren till Hökis Visrum i Hökarängen för att spela några låtar på deras öppna scen. Det blev två set, i det första spelade jag ”Billy, Lufsen, Matte och jag” följd av ”Ballong över Blåsut” om en kväll på balkongen den varma, underbara sommaren 2018.

Det andra setet bestod av några covers, ”Catch the wind” och ”Colours” av Donovan och ”Meet me on the corner” av Lindisfarne. Jag avslutade med min egen ”Tokiga Maria”. Tack till Louise Elfvengren som filmade.

Tre låtar blev det på Broder Tuck 27 januari. ”Öppet dygnet runt” av Drömpojkarna och mina egna ”Skånegatan brinner igen” och ”Vi kommer från Söder”.

Tap Room 26 januari 2020. ”Han kommer lämna dig”, ”Spökstad” och ”Hem till Söder”.

Broder Tuck, 13 januari 2020. ”Ge mig ljuset”, ”Pensionärens vinterklagan”, ”13 år kvar till 80” och ”Hem till Söder”.

”Spökstad” med Bengt von Andreae på bas. Southside 8 januari 2019. Filmad och redigerad av Louise Elfvengren.

Hela spelningen med Bengt von Andreae på Southside 8 januari 2019. Filmad av Louise Elfvengren. ”California sun”, ”En musikers dilemma”, ”Vänner för livet”, ”Spökstad”, Jag kände din syster” och ”Hem till Söder”.

Broder Tuck 9 december 2019. ”En musikers dilemma”, ”California sun”, ”Spökstad”, ”Om den levande dialogen” och ”Hem till Söder”.

Vigårda, Vasagatan 4 november 2019. ”Skuggan av en chans”, ”Hjärtats sång”, ”Spökstad” och ”Öppet dygnet runt”.

Devoto Bar, Vikingagatan, 31 oktober 2019. ”Spökstad”, ”Vänner – bekanta”, ”Tokiga Maria”, ”Vänner för livet” och ”Jag kände din syster”.

Biografen Kaskad, 2 december 2019. ”Vänner för livet”.

Bajengalan, Colosseum Tele 2 Arena, 7 november 2019. ”Hem till Söder”.

Tap Room, Hotell Amaranten, 10 november 2019. ”Jag kände din syster” och ”Hem till Söder”.

Trädgårdsfest i Sköndal, 13 juli 2019. ”Ballong över Blåsut”, ”Den hetaste dagen”, ”Skånegatan brinner igen”, ”Jag kände din syster”, ”Vänner för livet” och ”Hem till Söder”. Georg Ryttman filmade.