Tidningar

Jag har alltid varit fascinerad av tidningar

Från hur de kommer till rent grafiskt, från ritbordet till färdig trycksak. Under mina tre år i Södra Latin stencilerade vi skoltidningen Roparen och delade ut på rasterna. Jag skrev om musik, satte samman topplistan och tipsade om sådant jag hört på radio. Samtidigt var jag på skolgården kolportör för underground-tidningen Puss där Lena Svedberg medverkade som illustratör. Under åren i Dalen utvecklade jag lokaltidningen Dalenbladet från ett kopierat 4-sidigt nyhetsbrev till en riktig 48-sidig kvartalstidning med omslaget i fyrfärgstryck.

Att möta människor som har något att berätta. Att skriva ner tankar, idéer och synpunkter. Att publicera dem. Att få texterna lästa, kommenterade och diskuterade. Att se förändringar i det lilla som på sikt kan ha inverkan på det stora. Det är en härlig känsla.

Under mina år på SL:s företagshälsovård 1987-1995 tog jag fram olika trycksaker, på SL Infrateknik 1999-2004 ansvarade för tidningen Bansignalen (vann Svenska Publishingpriset 2002 för bästa personaltidning) och senare också för layout av SLs företagstidning Hela resan. I början var det klipp och klistra, sen kom datorn och programmet Pagemaker från Aldus, som sedan bytte namn till Adobe. Det var en revolution för oss som gillade layout och trycksaker. Sedan dess har jag följt Aldus väg in i Adobe och vidare. Sedan länge är det deras program InDesign som jag jobbar i.

Artikel i Metro

Artikel i Metro

logo_top_Sodermalm2

Artikel i Södermalmsnytt

svenskafans-logo

Artikel hos Svenska Fans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.