Midnatt

Jag träffade Janne Hellberg under gymnasieåren i Södra Latin. 

Några år senare satt vi tillsammans på Lärbro öppna anstalt för vapenvägran. I början av 1980-talet när jag skulle spela in mitt andra album, frågade jag Janne om han ville vara med. Det slutade med att han arrangerade låtarna och spelade med på alla. När plattan kom ut hade vi bildat gruppen Midnatt.

Fr vänster: Janne Hellberg (gitarr), Håkan Peters (Hammond), Janne Svensson (sång & gitarr), Eddie Svavarsson (trummor) och Bo Liljedahl (bas).

På skivan spelar ett gäng studiomusiker som Roger Palm (trummor) och Rutger Gunnarsson (bas), Janne Lindgren (pedal-steel), Tomas Haglund (fiol) och Ulf Andersson (saxofon). I verkligheten var Midnatt Janne Hellberg (gitarr), Bosse Liljedahl (bas), Eddie Svavarsson (trummor) och Håkan Peters (Hammondorgel). Bosse spelade tidigare i Blåblus med Björn Skifs.

Vi repade i ett skyddsrum under Högalidsskolan och spelade in några demos i en studio på Humlegårdsgatan. Gjorde även massor av demos i Gunnar Wennerborgs lokal ”Flat 9” på Kungsgatan. En låt som blev något utöver det vanliga var ”Hemåt i Natten” som vi spelade in i studio Humlan på Humlegårdsgatan i Stockholm.

En minnesvärd spelning är på Söderfestivalen 1981 på Mariatorget. Vi hade också några spelningar på Mosebacke och på ett lastbilsflak i Järfälla, men resultatet av satsningen uteblev. Senare  bytte vi namn till Elfte Timmen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.