100 000 klick på ”Hem till Söder” hittills i år

Artikel i Södernytt
Artikel i Södernytt från början av 1970-talet. Klicka för en större bild!

Den 7 mars passerade ”Hem till Söder” en halv miljon lyssningar totalt på Spotify. Sedan dess har 50 000 nya klick gjorts på min gamla slagdänga från 1973.

Under 2014 har den hittills spelats 100 000 gånger. På YouTube har videon visats drygt 88 000 gånger sedan den publicerades den 22 mars 2009.

Den tredje säsongen av Café Bärs är självklart en av anledningarna till låtens popularitet. Dessutom spelas den på Friskis & Svettis som avslutningslåt, i restauranger och uteserveringar vid Medborgarplatsen och vid olika samband med Hammarbys fotbollslag.

Om klickandet på Spotify fortsätter i samma mängd resten av våren är det inte osannolikt att gränsen 600 000 passeras någon gång till midsommar. Och det vore förstås fantastiskt! (Jag vågar inte tänka att den någonsin ska nå miljonen, men man vet aldrig!)

Sedan sist har jag samlat gamla demos och låtar som inte ”nådde hela vägen fram” på albumet Spunnet Socker som finns på Spotify. Dessutom finns även en livekonsert med gruppen Midnatt på Mosebacke från 1980-talet.

På YouTube har jag nyligen lagt upp två låtar med gruppen Strax Bakom Knuten från en spelning på puben Magnus Ladulås. SBK var i slutet av 1970-talet Bengt von Andreaes och min lekstuga tillsammans med vänner och musiker från olika håll. Här gör vi Klia Mig På Ryggen, som också finns på mitt debut-album från 1971.