Nitton nya låtar inspelade

Sedan april i år har jag jobbat med att skriva nya texter och musik. Det var många år sedan sist som jag skrev något nytt, men det har gått över förväntan.

I pärmen finns nu nitton färdiga låtar och ytterligare fyra som jag behöver slipa på ytterligare ett tag. Anledningen är att jag bestämt mig för att på allvar ta tillvara textfraser som dykt upp under långa promenader runt Söder och låtidéer som kommit från ingenstans när jag suttit och spelat på gitarren i soffan.

Under sommaren fick jag en idé om att spela in en demo på de färdiga låtarna senare under året. Det blev verklighet helgen 27-29 november. Då tog jag tåget till Hallsberg och min gode vän Nils Mikaelsson. Han har byggt om stora delar av sin villa vid Esplanaden till en studio. Under tre dagar spelade vi in alla låtarna, dubbade gitarrer, la på körer och mixade. Nu återstår att se vad jag ska göra med det inspelade materialet. Planer och idéer finns, men det återkommer jag till senare.

Innan vi bröt upp för ”The Hallsberg Sessions”, spelade vi in en kortversion av ”Hem till Söder” med Nils på banjo och mig på dobro.