Ett bra år för musiken

1989 var ett händelserikt år för skivbolaget Joker som jag och min kollega Eddie Svavarsson hade åren 1984-1995. Det började med vinylsingeln ”Wave of Fame” (JOKE916) med gruppen All Steel Coaches vilkas självbetitlade debutalbum från året innan fått strålande recensioner.

Statens kulturråd bidrog under året med finansiering för nästa stora projekt; en cd-skiva med arton, nya svenska grupper. På den tiden var det inte många mindre, svenska skivbolag som gett ut en cd. Vi döpte den till ”Nordic Sounds, vol. 2” (JOKE917). Debutalbumet med The Lee Harvey Oswald Ensemble ”Star Spangled Boner” (JOKE918) var en chansning som försäljningsmässigt inte motsvarade förväntningarna.

Under hösten följde tre samarbeten – Korova Milkbar med vinylalbumet ”Like Chewing Electricity” (JOKE919), 99th Floor, med vinylsingeln ”I Walk Alone” (JOKE920) och debutalbumet med Charanga Nueva på vinyl (JOKE921). Här finns hela historien – https://sv.wikipedia.org/wiki/Joker_Musik